Prowadzisz lodziarnię, kawiarnię, a może restauracje, która w menu ma także desery? Pewnikiem Twojej oferty są lody, na które każdego roku znajduje się wielu amatorów. Pamiętaj jednak, że klienci lubią być zaskakiwani nowościami i postaw na sprzedaż granity. Podpowiadamy, czego będziesz potrzebować, aby ruszyć z jej produkcją już w kolejnym sezonie.
Maszyna to podstawa
Największą inwestycją, niezbędną do wytwarzania granity jest zakup granitatora. Maszyna dostępna między innymi na http://siorbet.pl może mieć jedną lub wiele komór – w zależności od skali produkcji, na jakiej Ci zależy. Dzięki tej nowoczesnej maszynie, mieszającej włoskie lody do picia przy pomocy przekładni magnetycznej, w krótkim czasie uzyskasz duże ilości chłodzącego napoju.
Inwestycja ta będzie procentować przez lata, ponieważ tego typu urządzenia posiadają specjalne systemy zabezpieczeń przed nadmiernym przeciążeniem, a także są wykonane z wysokiej jakości tworzyw – takich jak stal nierdzewna.
Baza i syrop – komponenty do produkcji granity
Aby uzyskać orzeźwiającą granitę, musimy posiadać proszek do granity, rozpuszczalny w mleku lub wodzie oraz specjalny syrop do granity. Intensywny kolor i esencjonalny smak to zasługa syropów. Na stronie http://siorbet.pl dostępnych jest wiele smaków w wersji standard i premium.
Możesz zaoferować klientom granitę do picia o popularnym smaku truskawki czy pomarańczy. Nic nie stoi też na przeszkodzie serwowaniu bardziej wyszukanych aromatów, takich jak liczi czy Mojito. Na początku możesz wybrać kilka smaków, a z czasem poszerzyć swój asortyment o zupełnie nowe rodzaje.
Opakowania na granitę od http://siorbet.pl
Jeśli masz już maszynę oraz składniki niezbędne do produkcji płynnej granity, pora wybrać pojemniki, w których otrzymają ją Twoi klienci. Kielichy do granity mogą przybierać różny wygląd – palmy, róży, a nawet statku. Podłużny pojemniczek ze słomką wygląda podobnie do tych, w których serwuje się drinki. Granita jest jednak o wiele lepsza – zdrowsza, bardziej owocowa i przyjazna także dla najmłodszych.