Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Szybki tort pomarańczowy z żurawiną i lukrem

Przepis w kategorii: Desery - 0 komentarzy (459 wizyt)
Dodany przez Gość 316 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: mniej niż 30 minut
Składniki:
• gotowe spody tortowe jasne np. Dan Cake
• likier pomarańczowy – 1/2 szklanki
• woda – ¼ szklanki
• sok z cytryny – 2 łyżka
• konfitura żurawinowa – 2 słoiczki po 250 g
• cukier puder – 100 g
• woda do lukru - 2 łyżki
• żurawina świeża – do dekoracji
Sposób wykonania:
Likier pomarańczowy wymieszać z wodą i jedną łyżką soku z cytryny. Spody tortowe Dan Cake nasączyć powstałym ponczem i przełożyć cienkimi warstwami konfitury żurawinowej. W rondelku wymieszać cukier z wodą, łyżką soku z cytryny i powoli podgrzewać, aż powstanie jednolita masa. Tak powstałym lukrem polać tort i udekorować świeżą żurawiną.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.