Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Tartaletki pistacjowe z sosem porzeczkowym

Przepis w kategorii: Desery - 0 komentarzy (254 wizyt)
Dodany przez Redakcja 359 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Średnie  Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki:
• pistacje obrane niesolone – 300 g
• śmietanka 30 - 200 ml
• cukier puder – 50 g
• serek mascarpone – 200 g
• czerwone porzeczki obrane – 500 g
• miód płynny – 2 łyżeczki
• czerwone wino półwytrawne – 1/3
• tartaletki do nadzień słodkich (np. Dan Cake) - opakowanie
Sposób wykonania:
1. Pistacje zalać gorącą wodą, odstawić na ok. 5 minut, zdejmujemy rozmiękczoną skórkę i osuszamy.
2. Orzechy drobno zmielić.
3. W osobnej misce ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder. Zmielone pistacje wymieszać z serkiem mascarpone i dodać do ubitej śmietany do połączenia składników.
4. Odstawić do wychłodzenia. Porzeczki zalać w garnku czerwonym winem, dusić ok. 15 minut.
5. Dodać miód i gotować jeszcze przez kilka minut.
6. Całość zblendować na gładką masę. Odstawić do wystudzenia.
7. Krem pistacjowy nałożyć do tartaletek. Wierzch do połowy ozdobić sosem porzeczkowym.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.