Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

LEKKI TORT DWA SMAKI ZE ŚWIEŻYMI WIŚNIAMI

Przepis w kategorii: Ciasta i Ciasteczka - 0 komentarzy (156 wizyt)
Dodany przez Redakcja 162 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Średnie  Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki:

• Świeże, wydrylowane wiśnie – 1,5 kg
• Spody tortowe ciemne np. Dan Cake

Masa mascarpone:
• serek mascarpone – 250 g
• śmietanka słodka 36 - 250 ml
• cukier puder – 2 łyżki
• laska wanilii – ½ sztuki

Masa czekoladowa:
• czekolada gorzka – 100 g
• czekolada mleczna – 100 g
• serek mascarpone – 250 g
• śmietana słodka 36 - 250 g
• cukier puder – 1 łyżka
Sposób wykonania:
Do miseczki wsypać cukier puder i dodać drobno posiekaną laskę wanilii. Śmietankę ubić na sztywno w osobnej miseczce, dodając pod koniec cukier wymieszany z wanilią. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Połamaną na kawałki czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciepłą czekoladę po rozpuszczeniu zmiksować z serkiem mascarpone. W oddzielnej misce ubić na sztywno śmietanę z cukrem pudrem. Delikatnie połączyć z serkiem i czekoladą. Jasną masę mascarpone rozsmarować na spodzie tortowym ciemnym od Dan Cake i ułożyć wydrylowane wiśnie. Nakryć drugim spodem tortowym i rozsmarować masę czekoladową.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 958 przepisów !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Zupa grzybowa nie tylko od święta! Przepis na aromatyczną i sycącą zupę grzybową z pysznymi, aromatycznymi uszkami wypełnionymi grzybami Brak oceny. 
[ Zupy ]

Skala trudności: Łatwe  Czas przygotowania: 30 - 60 minut

0 komentarzy, 16 wizyt.
Dodany przez: Gość 5 dni temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Najaktywniejsi użytkownicy w tym tygodniu:
Weź udział w rankingu - Zarejestruj się !