Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Chili con carne

Przepis w kategorii: Potrawy z wieprzowiny - 0 komentarzy (849 wizyt)
Dodany przez sferagastro 739 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Średnie  Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki:
mięso mielone wołowo-wieprzowe - 0,5 kg
cebula - 2 średnie szt.
olej - 3 łyżki
woda - 1 szk
liść laurowy - 2 szt.
pomidory pelati krojone - 1 puszka (400ml)
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
czosnek - 3 ząbki
sos sojowy - 2 łyżki
sos piri-piri „Tarsmak” - 2 łyżki
papryka słodka czerwona w proszku - 1 łyżka
sól, oregano do smaku
fasola czerwona konserwowa - 1 puszka (400ml)
kukurydza konserwowa - 1 puszka (400ml)
Sposób wykonania:
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy mięso, wodę i dokładnie mieszamy, żeby pozbyć się grudek mięsa. Do tego wrzucamy pomidory pelati, liście laurowe i dusimy do miękkości ok. 45 minut. Po tym dodajemy koncentrat pomidorowy, czosnek wyciśnięty przez praskę, sos sojowy, sos piri-piri oraz pozostałe przyprawy i jeszcze chwilę dusimy. Na koniec wrzucamy odsączone z wody: fasolę i kukurydzę konserwową. Wszystko gotujemy.
Zupę można podawać z łyżką gęstej kwaśnej śmietany położonej na wierzchu oraz tartym serem żółtym.

Smacznego!

Autor: Robert Muzyczka, Szef Kuchni w Dworze Korona Karkonoszy
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 956 przepisów !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Jedzenie na pocieczenie - mini szarlotka jak u mamy w 5 minut Brak oceny. 
Skala trudności: Łatwe  Czas przygotowania: mniej niż 30 minut

0 komentarzy, 10 wizyt.
Dodany przez: Gość 2 dni temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Nieśpieszne śniadanie - Tosty XXL z buraczanym hummusem, jajkiem i kaparami Brak oceny. 
Skala trudności: Łatwe  Czas przygotowania: mniej niż 30 minut

0 komentarzy, 9 wizyt.
Dodany przez: Gość 2 dni temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Ribollita z jarmużem i aldamerem Brak oceny. 
[ Zupy ]

Skala trudności: Średnie  Czas przygotowania: 30 - 60 minut

0 komentarzy, 7 wizyt.
Dodany przez: Gastrosfera 3 dni temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Najaktywniejsi użytkownicy w tym tygodniu:
Gastrosfera Przepisów: 1 (225)
Pokaż ostatnie przepisy
Weź udział w rankingu - Zarejestruj się !