Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Tarta z fenkułem i łososiem

Przepis w kategorii: Potrawy z ryb i owoców morza - 0 komentarzy (578 wizyt)
Dodany przez Gość 1024 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki:
Składniki na ciasto:
• 25 dag mąki krupczatki
• 20 dag mąki pszennej
• 1 jajko
• ½ łyżeczki soli
• 20 dag masła
• 2 łyżki zimnej wody
Składniki na farsz:
• 1 fenkuł (koper włoski)
• 20 dag łososia wędzonego
• 3 jajka
• 20 dag żółtego sera Morskiego MSM Mońki
• 1 szklanka śmietany 18
• Sól, pieprz
Sposób wykonania:
Mąki przesiać, wymieszać z solą i posiekanym masłem. Dodać jajko, wodę, zagnieść. Owinąć w folię i włożyć do lodówki na co najmniej pół godziny. Ułożyć ciasto w okrągłym naczyniu, ponakłuwać widelcem i upiec w 180 stopniach ok. 15 minut.
Koper włoski posiekać, łososia pokroić w kostkę. Zetrzeć na tarce żółty ser, wymieszać ze śmietaną i jajkami. Koper i łososia wyłożyć równomiernie na ciasto, zalać sosem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. pół godziny.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 973 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.