Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Wariacja na temat Carbonary

Przepis w kategorii: Makarony - 0 komentarzy (824 wizyt)
Dodany przez Gość 1153 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: mniej niż 30 minut
Składniki:
• 250 g makaronu tagliatelle
• 300 g boczku Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol
• 200 ml śmietany 18
• 3 żółtka jaj
• sól
• grubo mielony czarny pieprz
• świeża bazylia do dekoracji
Sposób wykonania:
Boczek pokroić w paski i podsmażyć na patelni. Śmietanę wymieszać z żółtkami i solą. Ugotować makaron, odcedzić, przełożyć do garnka, a następnie do jeszcze gorącego makaronu dodać śmietanę z żółtkami i boczek. Całość dokładnie wymieszać, oprószyć pieprzem i delikatnie podgrzać, aż sos zgęstnieje. Makaron ułożyć na talerzu i udekorować listkiem bazylii.
Smacznego!
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.