![]() | Grillowany filet z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i sosem koperkowymPrzepis w kategorii: Potrawy z drobiu
- 0 komentarzy (757 wizyt) Dodany przez Gość 1371 dni temu Zgłoś do moderacji Skala trudności: Łatwe
Czas wykonania: więcej niż 60 minut
Składniki: Składniki:
- filet z kurczaka 4 szt. po ok. 120g - pieczarki świeże 10 średnich sztuk - cebula 1 średnia szt. - sól, pieprz do smaku - świeży rozmaryn - ziemniaki 4 średnie sztuki - olej 2łyżki - sos koperkowy „Tarsmak” Sposób wykonania: Filety z kurczaka doprawić solą i pieprzem, posmarować niewielką ilością oleju i zgrillować na dobrze rozgrzanej patelni. Pod koniec grillowania dodać pieczarki i cebulę pokrojoną w półplasterki i małą gałązkę świeżego rozmarynu. Całość chwilkę przesmażyć, wymieszać, a następnie przykryć i poddusić 2-3 minuty na wolnym ogniu. Podawać z pieczonymi ziemniakami, a ziemniaki koniecznie z sosem koperkowym „Tarsmak”
Ziemniaki pieczone: dokładnie umyte posmarować olejem i do piekarnika na ok. 1 godzinę – temp. 200st.C Smacznego! ![]() Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych. |