![]() | Pierożek a’la lasagnePrzepis w kategorii: Makarony
- 0 komentarzy (999 wizyt) Dodany przez Gastrosfera 1641 dni temu Zgłoś do moderacji Skala trudności: Łatwe
Czas wykonania: mniej niż 30 minut
Składniki: Międzybrodzki Makaron pierożek – 250 g
Łopatka wieprzowa – ½ kg Cebula – 2 szt. Czosnek – 5 ząbków Pomidory pelati– 2 małe puszki Olej – 3 łyżki Sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie Sposób wykonania: W pierwszej kolejności gotujemy i hartujemy makaron. W międzyczasie kroimy w kostkę cebulę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy zmielone na maszynce mięso, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Całość dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i połączyć z makaronem. Całość posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku. ![]() Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych. |