Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Kwas buraczany

Przepis w kategorii: Przetwory - 0 komentarzy (1164 wizyt)
Dodany przez ROMA 2717 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: więcej niż 60 minut
Składniki:
1 kg buraków
3 litry wody
1 kromka żytniego chleba
oliwa

Sposób wykonania:
Buraki pokroić na cienkie plastry i zalać letnią przegotowaną wodą. Na wierzchu położyć kromkę żytniego chleba. Garnek przykryć gazą. Jeśli na powierzchni utworzy się piana to trzeba ją starannie usunąć. Po ok. 5 dniach przelać kwas do wyparzonych butelek, lub słoiczków, na wierzch nalać po łyżeczce oliwy i zamknąć dobrze. Trzymać w chłodnym miejscu. Kwas buraczany tak zrobiony i przechowywany może przetrwać nawet kilka miesięcy.

Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 970 przepisów !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.