Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Gruszki w occie

Przepis w kategorii: Przetwory - 1 komentarz (1194 wizyt)
Dodany przez aparra 3491 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Średnie  Czas wykonania: więcej niż 60 minut
Składniki:
Niezupełnie dojrzałe gruszki, ocet, cukier20-25 dag, goździki, laska cynamonu lub mniejszy kawałek.
Sposób wykonania:
Zagotować wodę ok.0,5 l z cukrem , octem i przyprawami. Obrać gruszki, wydrążyć gniazda nasienne, obrane trzymac w zakwaszonej czymkolwiek /sok cytrynowy, kwasek/ wodzie, potem całą obraną porcję gruszek włożyć do syropu i gotować na bardzo malutkim ogniu, aż gruszki będą dostatecznie miękkie i szkliste. Ale nie za miękkie. Najlepiej wyłączać ogień co jakiś czas. Można zostawić na noc w syropie i dokończyć następnego dnia. Gruszki włożyć do słoików i zalać syropem uzupełnionym w razie potrzeby proporcjonalnie dosmaczoną cieczą. Syrop ma byc dość gęstawy i nie trzeba zakręcać słoików na gorąco, bo zalewamy gruszki syropem przestudzonym.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Ocena: 5.00Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Skomentował : Mike 3334 dni temu Zgłoś do moderacji
Bardzo fajne, rewelacyjny przepis !
Ocena: + 1- 0  Cytuj
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.