Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Jagnięcina duszona, baranina duszona - przepis

Przepis w kategorii: Potrawy z baraniny - 1 komentarz (2507 wizyt)
Dodany przez Kuchareczka 3301 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Trudne  Czas wykonania: więcej niż 60 minut
Składniki:
600g jagnieciny lub baraniany najlepiej bez tłuszczu
1 pęczek włoszczyzny
2 cebule
2 łyżki oleju roślinnego lub oliwy z oliwek
1 łyżka rozmarynu lub gałązka świeżego rozmarynu
1/2 łyżeczki kminku
po 1 łyżeczce musztardy i koncentratu pomidorowego
sól i pieprz
400 ml bulionu warzywnego
800 gr ziemniaków
3 łyżki mąki ziemniaczanej
Sposób wykonania:
Mięso pokroić w kostkę. Włoszczyzne obrać i umyć, cebule obrać, wszystkie warzywa pokroic w kostkę. W brytfannie rozgrzac olej, obsmażyć mięso ze wszystkich stron i wyjąć. Do tłuszczu od smażenia dodać rozmaryn, kminek, musztardę oraz koncentrat pomidorowy i krótko dusić. Dodać warzywa i cebulę, dusić kilka minut. Wrzucić mięso, doprawić solą z pieprzem, wlać bulion i zagotować. Piec bez przykrycia około 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Dokładnie umyte ziemniaki w mundurkach ugotować w osolonej wodzie. Odlac wodę i obrać ziemniaki. Sos związać mąką ziemniaczaną wtedy zgestnieje i będzie miał piekny połysk
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Ocena: 5.00Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Skomentował : louttyflouh 2026 dni temu Zgłoś do moderacji
http://www.viagradel(...)onAnynccib - http://www.viagradel(...)onAnynccib - viagra 50mg viagra shipping
a href=http://www.viagradelightful
.com/GonAnynccib>viagra low cost/a>
Ocena: + 0- 0  Cytuj
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.