Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Ribollita z jarmużem i aldamerem

Przepis w kategorii: Zupy - 0 komentarzy (40 wizyt)
Dodany przez Gastrosfera 20 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Średnie  Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki:
• 2 średnie marchewki
• ½ selera naciowego
• 1 cebula
• 4 łyżki oliwy do zupy i 3 do grzanek
• 3 ziemniaki
• 1 puszka białej fasoli konserwowej
• ok. 2 l wody
• sól, płatki chili, świeży rozmaryn, tymianek do smaku
• 5-6 liści jarmużu
• 2-3 kromki czerstwego chleba
• 3 ząbki czosnku
• 100 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki
Sposób wykonania:
Marchew pokroić w półkrążki, cebulę w kostkę, a seler w cząstki i wszystko chwilę podsmażyć na oliwie. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać wodę, posolić i wszystko gotować do miękkości. Następnie dodać fasolę, pokrojony jarmuż pozostałe przyprawy i całość zagotować.
Pokrojony w plasterki czosnek podsmażyć na jasnozłoty kolor na dwóch łyżkach oliwy, wyciągnąć i dodać do zupy. Chleb poszarpać na niewielkie kawałki i podsmażyć na oliwie czosnkowej. Gotową zupę rozlać do miseczek, posypać starkowanym na grubym oczku aldamerem i czosnkowymi grzankami.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 958 przepisów !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Zupa grzybowa nie tylko od święta! Przepis na aromatyczną i sycącą zupę grzybową z pysznymi, aromatycznymi uszkami wypełnionymi grzybami Brak oceny. 
[ Zupy ]

Skala trudności: Łatwe  Czas przygotowania: 30 - 60 minut

0 komentarzy, 16 wizyt.
Dodany przez: Gość 5 dni temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Najaktywniejsi użytkownicy w tym tygodniu:
Weź udział w rankingu - Zarejestruj się !