Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Ekspresowe ciasto z konfiturą pigwową pod bezową pierzynką

Przepis w kategorii: Ciasta i Ciasteczka - 0 komentarzy (204 wizyt)
Dodany przez Red. 289 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: mniej niż 30 minut
Składniki:
• owoce pigwowca – 2 kg po obraniu i wydrążeniu
• cukier – 1 kg
• sok z wyciśniętej cytryny – 2 łyżeczki
• cynamon – 1 łyżeczka
• imbir – 1 łyżeczka
• gotowy jasny spód tortowy (np. Dan Cake)
• cukier 50g
• białka jajek – 4 sztuki
• szczypta soli
Sposób wykonania:
Owoce pigwowca włożyć do garnka, zasypać cukrem. Gotować tak długo, aż owoce się rozpadną. Dodać cynamon i imbir. Zagotowane owoce zmiksować, dodać sok z cytryny. Konfiturę pozostawić do wystygnięcia. Gotowy spód jasny Dan Cake posmarować grubą warstwą wystudzonej konfitury i wstawić na 30 minut do lodówki. W tym czasie w misce ubić białka z odrobiną soli, w trakcie ubijania dodać cukier. Gotową pianę wyłożyć na wierzch ciasta z konfiturą. Piekarnik rozgrzać do 250 stopni i zapiekać ciasto przez chwilę do uzyskania pięknego, złotego koloru pianki.

Smacznego!
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.