Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Kurki serowo tymiankowe pod ciastem francuskim

Przepis w kategorii: Pozostałe - 0 komentarzy (378 wizyt)
Dodany przez Szef Kuchni 415 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Średnie  Czas wykonania: mniej niż 30 minut
Składniki:
• 200 g świeżych kurek
• 1 łyżka masła
• 200 g serka topionego
• 100 ml słodkiej śmietanki
• 1 mały pęczek świeżego tymianku
• 100 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki
• 100 g gotowego ciasta francuskiego
• pieprz czarny i sól do smaku
Sposób wykonania:
Kurki oczyścić i poddusić na maśle na wolnym ogniu przez parę minut. Dodać serek topiony, słodką śmietankę i podgrzewając delikatnie zamieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżym rozmarynem. Tak przygotowanym farszem wypełnić małe naczynia do zapiekania, do ¾ ich wysokości. Posypać utartym serem żółtym Aldamer. Na wierzch wyłożyć podwójnie złożone ciasto francuskie. Następnie zapiec w piekarniku w temperaturze 190oC, przez ok. 12 minut.
Smacznego!
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.