Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Konfitura czereśniowa z czekoladą w towarzystwie Bułeczki Mlecznej

Przepis w kategorii: Przetwory - 0 komentarzy (39 wizyt)
Dodany przez Redakcja 22 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Średnie  Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki:
• czereśnie wydrylowane – 3 kg
• cukier – 1,5 kg
• gorzka czekolada min. 70 kakao – 100 g
• mleczna czekolada – 100 g
• rum – 1 łyżka
• Bułeczki Mleczne od Dan Cake – 1 opakowanie
Sposób wykonania:
1. Czereśnie przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na ok. godzinę.
2. Gdy owoce puszczą sok, gotujemy je z cukrem na małym ogniu mieszając od czasu do czasu przez ok. 30 minut aż konfitura zgęstnieje.
3. Czekoladę kruszymy na małe kawałki dodajemy do gotującej się konfitury. Mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady. Dodajemy łyżkę rumu i dokładnie mieszamy.
4. Gorącą konfiturę przekładamy do sparzonych wcześniej słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 minut.
5. Schłodzoną konfiturę możemy podać z przekrojonymi na pół Bułeczkami Mlecznymi od Dan Cake.
6. Resztę zostawiamy na zimowe wieczory.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 942 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Złocisty przedsmak jesieni: Polenta, czyli pomysł na kaszkę kukurydzianą Brak oceny. 
Skala trudności: Średnie  Czas przygotowania: 30 - 60 minut

0 komentarzy, 1 wizyt.
Dodany przez: Szef Kuchni 4h temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Najaktywniejsi użytkownicy w tym tygodniu:
Weź udział w rankingu - Zarejestruj się !