Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

CHŁODNIK OGÓRKOWO-MIĘTOWY Z CHRUPIĄCYMI GRZANKAMI

Przepis w kategorii: Zupy - 0 komentarzy (40 wizyt)
Dodany przez Redakcja 27 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Średnie  Czas wykonania: mniej niż 30 minut
Składniki:
• ogórki zielone – 700 g
• czosnek – 1 ząbek
• mięta – średni pęczek
• szczypior – ½ pęczka
• jogurt naturalny – 800 g
• cukier – 1 płaska łyżeczka
• sól i pieprz do smaku
• bagietka do odpieku (np. Dan Cake)
Sposób wykonania:
1. Ogórki obrać i pokroić w kostkę.
2. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, szczypiorek drobno pokroić. Listki mięty posiekać, zostawiając kilka listków do dekoracji.
3. Ogórki, czosnek, jogurt naturalny i miętę zmiksować blenderem. Doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku.
4. Dodać szczypiorek i wymieszać. Całość wstawić do lodówki na ok. godzinę. Bagietkę do odpieku Dan Cake pokroić w kromki i zapiec w piekarniku aż uzyskają lekko złocisty kolor. Bagietkę podawać jako dodatek do chłodnika, udekorowanego kilkoma listkami mięty.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 942 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Złocisty przedsmak jesieni: Polenta, czyli pomysł na kaszkę kukurydzianą Brak oceny. 
Skala trudności: Średnie  Czas przygotowania: 30 - 60 minut

0 komentarzy, 1 wizyt.
Dodany przez: Szef Kuchni 4h temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Najaktywniejsi użytkownicy w tym tygodniu:
Weź udział w rankingu - Zarejestruj się !