Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Kremowy sos szparagowy

Przepis w kategorii: Sosy i Dipy - 0 komentarzy (101 wizyt)
Dodany przez Szef Kuchni 69 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Średnie  Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki:
• 1 pęczek świeżych białych szparagów
• 300 ml śmietanki słodkiej 18
• 300 g serka topionego kremowego MSM Mońki
• 1 cebula
• 2 łyżki masła
• sól, pieprz, tymianek do smaku
• 1 łyżeczka soku z limonki
Sposób wykonania:
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę, poddusić parę minut na łyżce masła i dodać do szparagów. Całość zalać śmietanką, dodać serek topiony i wszystko zmiksować blenderem, a następnie przecedzić przez sito. Doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Na koniec dodać sok z limonki, łyżkę masła i dokładnie wymieszać. Gdyby sos był za gęsty, można rozcieńczyć go odrobiną mleka lub wody.

Smacznego!
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 942 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Złocisty przedsmak jesieni: Polenta, czyli pomysł na kaszkę kukurydzianą Brak oceny. 
Skala trudności: Średnie  Czas przygotowania: 30 - 60 minut

0 komentarzy, 1 wizyt.
Dodany przez: Szef Kuchni 4h temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Najaktywniejsi użytkownicy w tym tygodniu:
Weź udział w rankingu - Zarejestruj się !