Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem

Przepis w kategorii: Ciasta i Ciasteczka - 0 komentarzy (327 wizyt)
Dodany przez Redakcja 303 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: mniej niż 30 minut
Składniki:
- jaja – 6 sztuk
- majonez lub jogurt typu greckiego – 4 łyżki
- łosoś wędzony – 100 g
- likier jajeczny – 2 łyżki
- płatki migdałowe – 50 g
- sól
- pieprz biały
- kruche mini babeczki do nadzień słonych (np. Dan Cake) – 12 sztuk
Sposób wykonania:
1. Jajka ugotować na twardo, po wystudzeniu przekroić na pół, oddzielić delikatnie żółtko od białek.
2. Żółtka umieścić w misce, dodać majonez lub jogurt grecki, drobno posiekanego łososia i likier jajeczny.
3. Dodać pokruszone płatki migdałowe, wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
4. Powstałą masą jajeczną wypełnić Mini babeczki do nadzień słonych (np. od Dan Cake)
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 970 przepisów !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.