Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

Przepis w kategorii: Potrawy z ryb i owoców morza - 0 komentarzy (420 wizyt)
Dodany przez Gastrosfera 668 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Średnie  Czas wykonania: więcej niż 60 minut
Składniki:
- świeży karp, ok. 1,2 kg
- 500 g świeżych pieczarek
- 1 cebula
- 1 średni pęczek natki pietruszki
- 150 g sera Gouda MSM Mońki w plastrach
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
Sposób wykonania:
Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju. Odstawić do wystygnięcia, a karpia doprawić solą i pieprzem. Do wystudzonych pieczarek dodać pokrojoną natkę, 80 gramów pokrojonego sera, oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i nafaszerować karpia, następnie natłuścić rybę odrobiną oleju. Piec w temperaturze 180°C przez godzinę. Piętnaście minut przed końcem pieczenia, na karpia położyć pozostałe plasterki sera.
Smacznego!
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.