![]() | Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunkiPrzepis w kategorii: Surówki i Sałatki
- 0 komentarzy (276 wizyt) Dodany przez Redaktor 513 dni temu Zgłoś do moderacji Skala trudności: Łatwe
Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki: - 250 g sera morskiego MSM Mońki
- 3 łyżki mąki pszennej - 2 jajka - 1 szklanka bułki tartej - olej do głębokiego smażenia - 3 sztuki świeżej kolorowej papryki - 1 młoda cukinia - 1 czerwona cebula - ½ sztuki średniego bakłażana - 15 sztuk owoców miechunki peruwiańskiej - ½ pomarańczy - płatki chilli, sól do smaku Sposób wykonania: Ser pokroić w dwucentymetrową kostkę i obtoczyć w podwójnej panierce (najpierw w mące, jajku oraz bułce tartej).
Wszystkie warzywa pokroić w grube cząstki i podsmażyć na trzech łyżkach oleju na mocno rozgrzanej patelni aż do uzyskania złotego koloru. Pod koniec smażenia doprawić solą, płatkami chilli i świeżo wyciśniętym sokiem z połówki pomarańczy. Kostki sera usmażyć na złoty kolor bezpośrednio przed podaniem sałatki. Udekorować owocami miechunki. Smacznego! ![]() Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych. |