Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Szybki tort orzechowy - w sam raz na jesień!

Przepis w kategorii: Desery - 0 komentarzy (250 wizyt)
Dodany przez Gość 398 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki:
masa kajmakowa 1 puszka
śmietanka 36 250 g.
serek mascarpone 250 g.
brązowy cukier 100 g.
ulubione orzechy 250 g.
czekoladowe spody tortowe (np. od Dan Cake) 1 opakowanie (3 sztuki)
sok połowy cytryny
pół szklanki wody
Sposób wykonania:
Śmietankę ubijamy w dużej misce. Dodajemy do niej serek mascarpone oraz brązowy cukier. Całość miksujemy aż składniki dokładnie się połączą. Orzechy rozkruszamy. Rozdzielamy masę na dwie części i do jednej połowy dodajemy potłuczone orzechy. Sok cytrynowy mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy roztworem spody tortowe od Dan Cake. Pierwszy spód wykładamy na paterę. Na jego wierzchu rozprowadzamy masę z serka mascarpone z orzechami. nakładamy drugi, nasączony spód i przekładamy go masa kajmakową. Nakładamy trzeci spód. Na całości ciasta rozprowadzamy masę z serka mascarpone. Ozdabiamy orzechami oraz masą kajmakową.

Smacznego!
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 956 przepisów !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Jedzenie na pocieczenie - mini szarlotka jak u mamy w 5 minut Brak oceny. 
Skala trudności: Łatwe  Czas przygotowania: mniej niż 30 minut

0 komentarzy, 10 wizyt.
Dodany przez: Gość 2 dni temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Nieśpieszne śniadanie - Tosty XXL z buraczanym hummusem, jajkiem i kaparami Brak oceny. 
Skala trudności: Łatwe  Czas przygotowania: mniej niż 30 minut

0 komentarzy, 9 wizyt.
Dodany przez: Gość 2 dni temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Ribollita z jarmużem i aldamerem Brak oceny. 
[ Zupy ]

Skala trudności: Średnie  Czas przygotowania: 30 - 60 minut

0 komentarzy, 7 wizyt.
Dodany przez: Gastrosfera 3 dni temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Najaktywniejsi użytkownicy w tym tygodniu:
Gastrosfera Przepisów: 1 (225)
Pokaż ostatnie przepisy
Weź udział w rankingu - Zarejestruj się !