Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Strudel szpinakowo - serowy

Przepis w kategorii: Potrawy z mąki i jaj - 0 komentarzy (284 wizyt)
Dodany przez Redaktor 452 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Średnie  Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki:
Ciasto:
- 500 g mąki pszennej
- 150 g masła
- 50 g drożdży
- 2 jajka
- 2 żółtka
- ½ szklanki śmietany kwaśnej 18
- 2 łyżki mleka
- cukier i sól do smaku

Farsz:
- 500 g szpinaku mrożonego
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
- 250 g sera gouda MSM Mońki
Sposób wykonania:
Przygotowanie ciasta:
Drożdże rozkruszyć z cukrem, odrobiną mąki i mlekiem. Odstawić w ciepłe miejsce, aż drożdże zaczną pracować.
Masło posiekać z resztą mąki, dodać sól, jajka, żółtka, śmietanę i wyrośnięte drożdże. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.

Wykonanie:
Szpinak rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody. Dodać posiekany czosnek, oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać.
Ciasto na strudel rozwałkować na ok. 1 cm, posypać startym na grubym oczku serem, nałożyć farsz szpinakowy i zwinąć. Końce skleić i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym białkiem i upiec w rozgrzanym do 180°C w piekarniku, przez ok. 40 minut.
Smacznego!


Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 956 przepisów !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Jedzenie na pocieczenie - mini szarlotka jak u mamy w 5 minut Brak oceny. 
Skala trudności: Łatwe  Czas przygotowania: mniej niż 30 minut

0 komentarzy, 8 wizyt.
Dodany przez: Gość 2 dni temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Nieśpieszne śniadanie - Tosty XXL z buraczanym hummusem, jajkiem i kaparami Brak oceny. 
Skala trudności: Łatwe  Czas przygotowania: mniej niż 30 minut

0 komentarzy, 6 wizyt.
Dodany przez: Gość 1 dzień temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Ribollita z jarmużem i aldamerem Brak oceny. 
[ Zupy ]

Skala trudności: Średnie  Czas przygotowania: 30 - 60 minut

0 komentarzy, 5 wizyt.
Dodany przez: Gastrosfera 3 dni temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Najaktywniejsi użytkownicy w tym tygodniu:
Gastrosfera Przepisów: 1 (225)
Pokaż ostatnie przepisy
Weź udział w rankingu - Zarejestruj się !