Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Kibiny mazurskie (pierogi) z Kiełbasą białą surową

Przepis w kategorii: Potrawy z mąki i jaj - 0 komentarzy (504 wizyt)
Dodany przez Redakcja 754 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki:

- mąka 500g
- masło 150g
- surowe żółtko i całe jajko
- gęsta kwaśna śmietana 18 ¾ szklanki
- sól ½ łyżeczki

Farsz:
- Kiełbasa biała surowa Gzella 500 g
- białko
- pieprz
Sposób wykonania:
Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy masło, siekamy nożem na piasek. Następnie dodajemy sól, śmietanę, żółtko i zagniatamy ciasto. Owijamy je lnianą ściereczką lub folią i wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Z Kiełbasy białej surowej zdejmujemy osłonkę, a mięso doprawiamy pieprzem i mieszamy z surowym białkiem. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy niezbyt cienko, szklanką wykrawamy krążki. Napełniamy je mięsem, zlepiamy. Każdy pieróg smarujemy rozkłóconym jajkiem. Kibiny układamy na blasze zlepioną częścią do góry, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30-40 minut.
Smacznego!
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.