Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem

Przepis w kategorii: Potrawy z ryb i owoców morza - 0 komentarzy (469 wizyt)
Dodany przez Redakcja 703 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: mniej niż 30 minut
Składniki:
- cebula 1kg
- cukier brązowy trzcinowy 100g
- ocet balsamiczny 5 łyżek
- powidła śliwkowe 3 łyżki
- rum 1 łyżka
- filet z łososia
- sól, pieprz do smaku
- olej 1 łyżka
- koperek
-Chleb Bawarski Dan Cake 1 bochenek
Sposób wykonania:
Cebulę kroimy w półkrążki, dodajemy cukier i smażymy na wolnym ogniu do momentu, aż cukier się skarmelizuje. Następnie dodajemy ocet balsamiczny, powidła i dalej smażymy na wolnym ogniu ok. ½ godziny. Pod koniec smażenia dodajemy rum.
Łososia doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na oleju. Wystudzić. Pieczywo Dan Cake smarujemy zimną marmoladą cebulową, na wierzchu kładziemy cząstki łososia i dekorujemy gałązkami koperku.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 973 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.