![]() | Kiszka ziemniaczana z grzybami w śmietaniePrzepis w kategorii: Potrawy z wieprzowiny
- 0 komentarzy (649 wizyt) Dodany przez Gastrosfera 982 dni temu Zgłoś do moderacji Skala trudności: Łatwe
Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki: - Kiszka ziemniaczana firmy Gzella opakowanie
- grzyby leśne 600g - cebula 3 średnie sztuki - olej 3 łyżki - śmietana kwaśna 18 200 ml - śmietanka słodka 18 200 ml - sos sojowy łyżeczka - sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do smaku - natka pietruszki Sposób wykonania: Oczyszczone grzyby wrzucić na gotującą i osoloną wodę. Gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty. Następnie odcedzić i dokładnie przepłukać zimną wodą.
Cebulę pokroić w grube piórka i zeszklić na oleju. Następnie dodać grzyby i całość chwilę poddusić. Obie śmietany połączyć ze sobą, dodać do grzybów, doprawić do smaku sosem sojowym i pozostałymi przyprawami. Wymieszać i doprowadzić do zagotowania często mieszając. Kiszkę ziemniaczaną wycisnąć z flaka i przełożyć do porcyjnych naczyń żaroodpornych. Zapiekać w piekarniku w 180°C przez 15-20 min. Po wyjęciu z piekarnika wyłożyć na talerz i polać gorącymi grzybami w śmietanie. Posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego! ![]() Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych. |