Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Piękny i lekki tort truskawkowy

Przepis w kategorii: Ciasta i Ciasteczka - 0 komentarzy (430 wizyt)
Dodany przez DanCakePolonia 530 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki:
• 1 opakowanie spodów tortowych (np. Dan Cake)
• ok. 1 kg truskawek
• 500 ml zimnej śmietany 36
• 2 op. serka mascarpone
• 4 łyżki cukru pudru
• 1 opakowanie galaretki (np. cytrynowej)

Nasączenie biszkoptu:
• 1 szkl. truskawek
• 1,5 szkl. wody
• 3 łyżki cukru
Sposób wykonania:
Nasączenie biszkoptu: z podany składników ugotować kompot. Truskawki oczyścić, zalać wodą, połączyć z cukrem. Delikatnie mieszać do momentu zagotowania. Kompot wystudzić i odcedzić.

Zimną śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier puder. Masę połączyć z serkiem mascarpone i dokładnie wymieszać. Truskawki oczyścić
i przekroić na połówki. Przygotować galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Blat biszkoptu nasączyć kompotem truskawkowym. Wyłożyć masę mascarpone
i pokrojone owoce. Powtórzyć czynność na kilku warstwach. Tort posmarować cienką warstwą kremu, udekorować truskawkami i zalać półpłynną galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 956 przepisów !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Jedzenie na pocieczenie - mini szarlotka jak u mamy w 5 minut Brak oceny. 
Skala trudności: Łatwe  Czas przygotowania: mniej niż 30 minut

0 komentarzy, 8 wizyt.
Dodany przez: Gość 2 dni temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Nieśpieszne śniadanie - Tosty XXL z buraczanym hummusem, jajkiem i kaparami Brak oceny. 
Skala trudności: Łatwe  Czas przygotowania: mniej niż 30 minut

0 komentarzy, 6 wizyt.
Dodany przez: Gość 1 dzień temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Ribollita z jarmużem i aldamerem Brak oceny. 
[ Zupy ]

Skala trudności: Średnie  Czas przygotowania: 30 - 60 minut

0 komentarzy, 5 wizyt.
Dodany przez: Gastrosfera 3 dni temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Najaktywniejsi użytkownicy w tym tygodniu:
Gastrosfera Przepisów: 1 (225)
Pokaż ostatnie przepisy
Weź udział w rankingu - Zarejestruj się !