Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Chrupiące placki ziemniaczane z sosem koperkowym

Przepis w kategorii: Potrawy z wołowiny - 0 komentarzy (739 wizyt)
Dodany przez Gastrosfera 994 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki:
- ziemniaki 1 kg
- cebula 1 szt.
- jajka 1 szt.
- mąka 2 łyżki
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
- sos koperkowy Tarsmak
Sposób wykonania:
Ziemniaki obrać i dokładnie umyć. Połowę zetrzeć na tarce na najdrobniejszym oczku, a drugą połowę na grubym oczku. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, mąkę oraz sól i pieprz do smaku, a następnie dokładnie wymieszać. Usmażyć na średnio rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosem koperkowym Tarsmak.
Oleju na patelni powinno być ok. 1/2 cm.
Przepis przygotował Robert Muzyczka – Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 973 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.