Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Panierowane podudzia z kurczaka z sosem piri-piri

Przepis w kategorii: Potrawy z drobiu - 0 komentarzy (490 wizyt)
Dodany przez Gastrosfera 817 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: mniej niż 30 minut
Składniki:
podudzia z kurczaka - 4 szt.
sól
pieprz
papryka słodka
mąka - 2 łyżki
jajko - 2 szt.
bułka tarta
płatki kukurydziane
olej
sos piri-piri "Tarsmak"
Sposób wykonania:
Podudzia doprawić solą, pieprzem, papryką i odstawić do lodówki na parę godzin. Opanierować w mące, jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z płatkami w równych proporcjach. Tak przygotowane usmażyć w rozgrzanym, głębokim oleju na złoty kolor. Smażenie nie powinno być zbyt szybkie (ok. 15 minut), aby mięso zdążyło dojść przy kości. Podawać z sosem piri-piri "Tarsmak"
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 956 przepisów !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Jedzenie na pocieczenie - mini szarlotka jak u mamy w 5 minut Brak oceny. 
Skala trudności: Łatwe  Czas przygotowania: mniej niż 30 minut

0 komentarzy, 8 wizyt.
Dodany przez: Gość 2 dni temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Nieśpieszne śniadanie - Tosty XXL z buraczanym hummusem, jajkiem i kaparami Brak oceny. 
Skala trudności: Łatwe  Czas przygotowania: mniej niż 30 minut

0 komentarzy, 6 wizyt.
Dodany przez: Gość 1 dzień temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Ribollita z jarmużem i aldamerem Brak oceny. 
[ Zupy ]

Skala trudności: Średnie  Czas przygotowania: 30 - 60 minut

0 komentarzy, 5 wizyt.
Dodany przez: Gastrosfera 3 dni temu.
Wypróbuj przepis i skomentuj!
Najaktywniejsi użytkownicy w tym tygodniu:
Gastrosfera Przepisów: 1 (225)
Pokaż ostatnie przepisy
Weź udział w rankingu - Zarejestruj się !