Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Żeberka barbecue z grillowaną kukurydzą

Przepis w kategorii: Potrawy z wieprzowiny - 0 komentarzy (551 wizyt)
Dodany przez Gastrosfera 1155 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: więcej niż 60 minut
Składniki:
- 1,5 kg żeberek wieprzowych ZM Pekpol
- 200 ml ketchupu
- 40 ml miodu
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki musztardy
- 20 g mielonego imbiru
- 10 g ziaren kolendry
- sól, pieprz
- 2 kolby kukurydzy
- łyżeczka masła
Sposób wykonania:
Ze składników przygotować marynatę. Zamarynować żeberka i włożyć do lodówki na całą noc. Następnego dnia upiec na grillu. Mięso powinno z łatwością odchodzić od kości. Pod koniec pieczenia na ruszt wrzucić kolby kukurydzy. Gdy będą miękkie, zdjąć z rusztu, posolić i posmarować masłem.
Smacznego!
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.