Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Królewskie burgery z sosem musztardowo-paprykowym

Przepis w kategorii: Potrawy z wołowiny - 0 komentarzy (699 wizyt)
Dodany przez Gastrosfera 1107 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki:
- 200g mięsa wołowego mielonego
- 1 mała cebula
- sól, pieprz do smaku
- 2 szt. bułek do hamburgerów
- 2 plasterki sera żółtego
- 4 plasterki boczku wędzonego
- 2 liście sałaty
- 2 plasterki pomidora
- olej
- sos musztardowo-paprykowy Tarsmak
Sposób wykonania:
Do mięsa dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać (wyrobić) ręką. Uformować dwa okrągłe, płaskie kotlety wielkości bułki i zgrillować z obu stron na patelni posmarowanej niewielka ilością oleju. Bułki przekroić na pół i zagrzać (nawet lekko zrumienić) na suchej patelni z obu stron. Na gorące połówki bułek położyć plasterki sera, gorące kotlety, sałatę, grillowane plastry boczku i pomidora. Polać obficie sosem musztardowo-paprykowym i przykryć drugą połówką bułki.

Smacznego!
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 970 przepisów !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.