Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Świąteczne śledzie z sosem czosnkowym

Przepis w kategorii: Potrawy z ryb i owoców morza - 0 komentarzy (719 wizyt)
Dodany przez Gastrosfera 1375 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: więcej niż 60 minut
Składniki:
- około 400 g filetów śledziowych a`la Matjas
- ½ szklanki wody
- ½ szklanki octu 10
- 1 średnia cebula
- 10-12 ziarenek ziela angielskiego
- 10-12 goździków
- 1 łyżeczka gorczycy w ziarenkach
- 1 laska cynamonu
- sos czosnkowy Tarsmak
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki marynaty zagotowujemy, a następnie odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kroimy cebulę w krążki. Do słoiczka wkładamy filety śledziowe przekładane cebulą, zalewamy marynatą, zakręcamy słoik i odstawiamy na 2-3 dni. Podajemy na świeżej sałacie i polewamy sosem czosnkowym Tarsmak.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.