Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Jajka faszerowane w wersji light

Przepis w kategorii: Potrawy z mąki i jaj - 0 komentarzy (1090 wizyt)
Dodany przez Gastrosfera 1790 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: mniej niż 30 minut
Składniki:
- 8 jajek
- 1 łyżka musztardy francuskiej Tarsmak
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz, papryka słodka
Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Wszystkie żółtka i jedno całe jajko drobno posiekać, dodać musztardę, jogurt, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Powstałym nadzieniem napełnić połówki jajek. Dodatkiem do jajek faszerowanych mogą być grzybki marynowane, orzechy, pomidorki, zioła i inne.

Smacznego!

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Ocena: 5.00Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.