![]() | Kotleciki jagnięce z sosem chrzanowymPrzepis w kategorii: Potrawy z baraniny
- 0 komentarzy (1007 wizyt) Dodany przez Gastrosfera 1870 dni temu Zgłoś do moderacji Skala trudności: Łatwe
Czas wykonania: więcej niż 60 minut
Składniki: - schab jagnięcy z kostką – 8 sztuk po ok. 80 g
- 2 łyżki oleju - sos chrzanowy PREMIUM Tarsmak - gałązki świeżego rozmarynu - sól i świeżo zmielony pieprz do smaku Sposób wykonania: Kotleciki jagnięce lekko rozbić tłuczkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i posypać drobno posiekanym rozmarynem. Następnie natłuścić olejem, ułożyć w miseczce i zostawić w lodówce na 2-3 godziny. Zgrillować na rozgrzanej patelni z obydwu stron na złoty kolor. Podawać z sosem chrzanowym PREMIUM Tarsmak jako danie główne lub jako gorąca przekąska. ![]() Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych. |