Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Makaron z krewetkami

Przepis w kategorii: Makarony - 0 komentarzy (1224 wizyt)
Dodany przez Gastrosfera 1859 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Średnie  Czas wykonania: mniej niż 30 minut
Składniki:
Międzybrodzki Makaron nitka cienka – 1 paczka
oliwa z oliwek – 4 łyżki
cebula – 1 szt.
czosnek – 5 ząbków
krewetki tygrysie surowe – 500g
białe wytrawne wino – 100 ml
pomidory – 2 średnie szt.
natka z pietruszki – 1 mały pęczek
Sposób wykonania:
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wedle wskazówek na opakowaniu, odcedzamy i hartujemy.
2. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek w drobne plasterki. Następnie podsmażamy na oliwie i dodajemy obrane z pancerza krewetki i wino. Całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i dusimy około 2 minut.
3. Na patelnie dodajemy makaron oraz pokrojone w kostkę pomidory.
4. Całość chwilę podduszamy, na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i gotowe.
Dla amatorów ostrzejszych smaków, proponujemy jeszcze płatki chilli lub ostrą paprykę.

Smacznego!
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Ocena: 5.00Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.