Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Chrupiące rogaliki z żółtym serem

Przepis w kategorii: Ciasta i Ciasteczka - 0 komentarzy (1137 wizyt)
Dodany przez Gastrosfera 2165 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: mniej niż 30 minut
Składniki:
• 3 arkusze ciasta francuskiego
• 10 łyżek startego sera Gouda MSM Mońki
• 1 jajko
Sposób wykonania:
Ciasto francuskie rozmrozić i podzielić na równej wielkości trójkąty o długich bokach
i krótszej podstawie. Na każdym trójkącie położyć po łyżeczce startego sera żółtego.
Brzegi posmarować białkiem. Każdy trójkąt zrolować od podstawy w kierunku wierzchołka
i nadać mu kształt rogalika. Ważne, aby rogaliki zwijać z początku nieco luźniej, a potem bardziej ściśle. Następnie ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta.

Wskazówka: Do rogalików można dodawać również konfitury, lub czekoladę.

Przepis polecany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.