Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną

Przepis w kategorii: Desery - 0 komentarzy (1031 wizyt)
Dodany przez Gastrosfera 1946 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki:
• Międzybrodzki Makaron świderki – 250 g
• truskawki świeże lub mrożone – 1 kg
• śmietanka słodka 36 - ½ litra
• cukier do smaku
• świeża mięta
Sposób wykonania:
W pierwszej kolejności gotujemy makaron, a truskawki miksujemy. W międzyczasie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem. Ugotowany makaron polewamy musem truskawkowym, a na wierzch kładziemy bitą śmietanę. Całość dekorujemy listkami świeżej mięty. Potrawę możemy podawać na ciepło lub na zimno.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 973 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.