Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Marynowane ogórki w zalewie słodko kwaśnej

Przepis w kategorii: Przetwory - 1 komentarz (1206 wizyt)
Dodany przez pysia 2249 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki:
2,5 kg ogórków
1 szkl. octu
1 szkl. białego wytrawnego wina
5 łyż. cukru /czubate/
1 łyż. gorczycy
5 łyżeczek soli
1 łyżeczka jałowca
koperek świeży
8 liści laurowych

Sposób wykonania:
Ogórki umyć dokładnie i pokroić w cienkie plasterki.
Włożyć je do dużej miski, posypać dwoma łyżeczkami soli i zalać wodą. Odstawić miskę na noc w chłodne miejsce.
Następnie opłukać ogórki zimną wodą i osuszyć je. Koperek opłukać i oderwać tylko gałązki. Ogórki rozłożyć w wyparzone słoiki, dodać koperek i liście laurowe.
Zagotować ocet, wino, 3 szklanki wody, cukier, jałowiec, gorczycę i resztę soli.
Ogórki zalać wrzącą zalewą do około 3 cm poniżej brzegów słoika , zamknąć je i pasteryzować przez 30 minut.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Skomentował : levitra 2120 dni temu Zgłoś do moderacji
http://www.levitrade(...)htful.com/ - levitra drug - levitra pharmacy
Ocena: + 0- 0  Cytuj
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.