Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Boeuf strogonow

Przepis w kategorii: Potrawy z wołowiny - 0 komentarzy (1350 wizyt)
Dodany przez drink 2978 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Średnie  Czas wykonania: więcej niż 60 minut
Składniki:
50 dag polędwicy wołowej
2 cebule
1 ząbek czosnku
2 puszki koncentratu pomidorowego
10 dag śmietany kremówki
2 łyż. oliwy
½ cytryny /sok/
sól
pieprz
2 łyżeczki cukru
natka pietruszki
kawałek pora
Sposób wykonania:
Mięso opłukać i oczyścić z błonek. Pokroić na 5 centymetrowe paski, lekko oprószyć pieprzem. Na mocno rozgrzanej patelni zrumienić posiekaną cebulę. Zdjąć z patelni i na niej oraz na tym samym tłuszczu smażyć mięso od czasu do czasu mieszając, żeby polędwica się równomiernie zrumieniła. Dodać koncentrat pomidorowy rozprowadzony kilkoma łyżkami wody, usmażoną cebulę i roztarty ząbek czosnku. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Wlać śmietanę i dusić jeszcze przez 10 minut. Pod koniec gotowania wlać sok z cytryny.
Gotową potrawę przełożyć do kokilek, a na wierzch posypać posiekaną natką pietruszki i porem. Jeść z białym pieczywem.

Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.