Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Wołowy gulasz

Przepis w kategorii: Potrawy z wołowiny - 0 komentarzy (1271 wizyt)
Dodany przez ROMA 3012 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Średnie  Czas wykonania: więcej niż 60 minut
Składniki:
1,5 kg wołowiny b/k
40 dag pieczarek
2 czerwone papryki
2 plastry boczku
4 cebule
2 ząbki czosnku
olej
2 szkl. bulionu
słodka mielona papryka
1 łyż. mąki
sól
pieprz
Sposób wykonania:
Pieczarki i cebulę umyć, obrać i pokroić w plastry. Czosnek posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. Boczek pokroić w paski. Mięso umyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć pieczarki i paprykę. Na osobnej patelni wlać oliwę i podsmażyć czosnek, cebulę, i boczek. To wszystko posypać papryką w proszku i krótko podsmażyć. Do tego wrzucić mięso i smażyć dalej ciągle mieszając. Gdy mięso się zrumieni dodać sól i pieprz, oraz wlać bulion. Dusić na małym ogniu pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać pieczarki i paprykę. Dusić razem około 15 minut. Mąkę wymieszać z odrobiną zimnej wody i połączyć z powstałym w czasie duszenia sosem. Całość zagotować. Gulasz bardzo dobrze smakuje z ryżem.

Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.