![]() | Warzywa po holenderskuPrzepis w kategorii: Kuchnia dietetyczna
- 1 komentarz (1626 wizyt) Dodany przez Kasia 2627 dni temu Zgłoś do moderacji Skala trudności: Łatwe
Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki: ½ kg brokuł
½ kg marchewki 1 pęczek cebuli czosnkowej olej 250 ml sosu holenderskiego natka pietruszki pieprz kolorowy Sposób wykonania: Brokuły umyć i podzielić na różyczki. Marchewkę obrać i pokroić na średniej wielkości plasterki. Brokuły i marchewkę 20 minut gotować na parze. Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju. Sos podgrzać w garnku. Natkę pietruszki drobno posiekać. Gotowe brokuły, marchewkę i cebulę położyć na talerz. Polać sosem holenderskim. Udekorować natką pietruszki i kolorowym pieprzem. Resztę sosu podawać w oddzielnym naczyniu.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych. |