Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Jagnięcina z oliwkami – danie dla diabetyków i nie tylko

Przepis w kategorii: Kuchnia dietetyczna - 0 komentarzy (1306 wizyt)
Dodany przez Kasia 2757 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: mniej niż 30 minut
Składniki:
4 steki z jagnięcej polędwicy
40 dag ziemniaków
oliwki czarne
1 cebula
1 czerwona papryka
cukinia
½ szkl. bulionu
2/3szkl. majonezu
oliwa
świeży tymianek
sól
pieprz
Sposób wykonania:
Cebulę pokroić w krążki i podsmażyć. Cukinię i trochę paprykę pokroić w małą kostkę i część oliwek pokroić w ćwiartki. Dodać do cebuli razem z tymiankiem i podsmażyć. Wlać bulion i doprawić do smaku.
Mięso natrzeć solą, pieprzem i oliwą. Piec na ruszcie lub grillu po 3 minuty z każdej strony. Następnie zawinąć w folię i odłożyć na 5 minut. Resztę papryki i oliwek połączyć z majonezem. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i podawać z sosem majonezowym, mięsem i jarzynką.




Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.