Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Wołowina z jarzynami

Przepis w kategorii: Potrawy z wołowiny - 0 komentarzy (1400 wizyt)
Dodany przez Kasia 3098 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Średnie  Czas wykonania: więcej niż 60 minut
Składniki:
1,5 kg mięsa wołowego
20 dag boczku wędzonego
½ szk. Białego wina
2 ząbki czosnku
3 liście laurowe
2 gałązki rozmarynu
szałwia
majeranek
1 łyżeczka pieprzu /w całości/
2 duże pory
1 kg włoskiej kapusty
80dag marchewki
1 bagietka
masło
1 pęczek natki pietruszki
sól
Sposób wykonania:
Wołowinę i boczek włożyć do 2 litrów wrzącej wody i zagotować. Zdejmować szumowiny. Gdy wywar już będzie czysty wlać wino i znów zagotować. Obrać czosnek i włożyć do mięsa razem z ziołami, pieprzem i solą. Gotować pod przykryciem 2,5 godziny na małym ogniu. Warzywa obrać i umyć. . Włożyć do gotującego się mięsa na godzinę przed końcem gotowania. Wołowinę i boczek wyjąć z wywaru. Mięso pokroić w grube plastry, a boczek w kostkę. Bulion przecedzić i doprawić. Jarzyny pokroić na cząstki. Potrawę najlepiej przyrządzić dzień wcześniej to będzie lepiej smakowała. Zrobić grzanki na maśle i podawać z bulionem, a później pokrojone mięso z warzywami. Jako dodatek proponuję chrzan, musztardę, pikle, lub korniszony.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Brak ocen.Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.