Login:   Hasło:  
 Zapamiętaj mnie
Nie masz jeszcze konta ? Zarejestruj się!

Papryka marynowana

Przepis w kategorii: Przetwory - 0 komentarzy (1239 wizyt)
Dodany przez aparra 3503 dni temu Zgłoś do moderacji
Skala trudności: Łatwe  Czas wykonania: 30 - 60 minut
Składniki:
1 kg papryki, 1 szkl.octu 10, 5 szkl.wody,3 łyzki oliwy, 1 łyżka czubata cukru, 1 łyżeczka soli /płaska/, listek laurowy, ziele ang., pieprz ziarnisty,ewentualnie łyżeczka gorczycy.
Sposób wykonania:
Paprykę oczyścić i zblanszować przez 1-2 minuty. Zagotować pozostale skladniki, gotować 15 minut tak, by plyn nie wyparował. Ostudzić. Paprykę ułożyć w słojach, zalać chlodną zalewą, zakręcić słoiki. Słoiki gotować 10 min. nie dlużej, bo papryka będzie za miękka. / Jesli nie mamy specjalnego garnka, to dno zwykłego garnka wyłożyć ściereczką kilkakrotnie zlożoną/ Na to postawić słoiki.
Zarejestruj się aby dodać przepis do ulubionych.
Ocena: 5.00Oceń przepis:Ocena zapisana!
    
Napisz swój komentarz:
Autor:

Jeżeli posiadasz konto na naszym portalu, zaloguj się.

Podaj wynik działania cztery + trzy = Wpisz CYFRĘ !
Tymczasowe zabezpieczenie antyspamowe :)
 
Mamy już 974 przepisy !
Najpopularniejsze przepisy tego tygodnia:
Lista pusta.